Brumărița de stâncă
Brumărița de stâncă (Prunella collaris) este o specie cu răspândire preponderent asiatică, dar se întâlnește, cu efective reduse, și în sudul și sud-vestul Europei. Habitatul speciei este situat la altitudini de peste 2000 metri, respectiv pe platourile înalte ale munților, acolo unde pădurea de conifere se termină și apare vegetația arbustivă și pajiști alpine cu […]

Brumărița de stâncă (Prunella collaris) este o specie cu răspândire preponderent asiatică, dar se întâlnește, cu efective reduse, și în sudul și sud-vestul Europei.

Habitatul speciei este situat la altitudini de peste 2000 metri, respectiv pe platourile înalte ale munților, acolo unde pădurea de conifere se termină și apare vegetația arbustivă și pajiști alpine cu stânci.

Specia este în general sedentară în habitatele alpine din Europa și Asia, exceptând unele efective din sud-vestul Europei, respectiv Spania, Franța și țările din sud-estul Europei.

Se hrănesc cu insecte pe care le capturează pe pajiștile alpine, rareori hrănindu-se și cu muguri sau semințe.

Mai multe informatii despre brumărița de stâncă gasiti in linkul de mai jos http://pasaridinromania.sor.ro/Brumarita-de-stanca

Imagine preluata de pe https://www.featherbase.info/en/species/prunella/collaris


The alpine accentor (Prunella collaris) is a predominantly Asian species, but is found in small numbers in southern and southwestern Europe.

The habitat of the species is located at altitudes of over 2000 meters, respectively on the high plateaus of the mountains, where the coniferous forest ends and appears shrubby vegetation and alpine meadows with rocks.

They feed on insects that they catch on alpine meadows, rarely feeding on buds or seeds.

More information about alpine accentor can be found in the link below https://en.wikipedia.org/wiki/Alpine_accentor

Image taken from https://www.featherbase.info/en/species/prunella/collaris

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *