Strigă
Striga (Tyto alba) este o specie de pasăre răpitoare de noapte de talie medie.  Ochii sunt de culoare întunecată, fața deschisă și cu o formă caracteristică de inimă, cu margine maronie. Specia prezintă o distribuție largă, globală, fiind prezentă pe teritoriul tuturor continentelor, exceptând Antarctica. În România specia este răspândită pe întreg teritoriu, în zonele de […]

Striga (Tyto alba) este o specie de pasăre răpitoare de noapte de talie medie.  Ochii sunt de culoare întunecată, fața deschisă și cu o formă caracteristică de inimă, cu margine maronie. Specia prezintă o distribuție largă, globală, fiind prezentă pe teritoriul tuturor continentelor, exceptând Antarctica. În România specia este răspândită pe întreg teritoriu, în zonele de câmpie și dealuri joase. Ca multe alte specii de bufnițe și striga a fost persecutată de-a lungul timpului, datorită superstițiilor. 

Mai multe informaţii despre strigă aflati din linkul de mai jos http://pasaridinromania.sor.ro/Striga

Imagine preluată de pe https://www.inaturalist.org/taxa/20445-Tyto-alba/browse_photos

The barn owl (Tyto alba) is a species of medium-sized nocturnal bird of prey. The eyes are dark, the face is open and with a characteristic heart shape, with a brown border. The species has a wide, global distribution, being present on all continents except Antarctica. In Romania the species is spread throughout the territory, in the areas of plains and low hills. Like many other species of owls and cries has been persecuted over time due to superstitions.

More information about the barn owl can be found at  https://en.wikipedia.org/wiki/Barn_owl

Image taken from https://www.inaturalist.org/taxa/20445-Tyto-alba/browse_photos

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *