Acvila de munte
Acvila, bucuroasa ca a gasit de mancare, se gandeste cat de fericit va fi puiul ei care asteapta la cuib. Acvila de munte (Aquila chrysaetos) este o specie de acvilă de talie mare. Specia cuibărește și în România. Este sedentară, rareori părăsind teritoriul de cuibărit ca adult. De-a lungul timpului, specia a suferit un declin […]

Acvila, bucuroasa ca a gasit de mancare, se gandeste cat de fericit va fi puiul ei care asteapta la cuib.

Acvila de munte (Aquila chrysaetos) este o specie de acvilă de talie mare. Specia cuibărește și în România. Este sedentară, rareori părăsind teritoriul de cuibărit ca adult. De-a lungul timpului, specia a suferit un declin serios din cauza vânării (era considerată o amenințare asupra speciilor de vânat) . În ultimele decenii au apărut o serie de presiuni noi, care pot avea un efect semnificativ asupra speciei, și anume alpinismul/escalada și fotografierea. Traseele de cățărare sunt adesea amplasate pe stâncării din zone de cuibărit, fapt care deranjează foarte puternic specia, în special în perioada sensibilă de depunere a ouălor și clocit. Astfel, în multe cazuri deranjul cauzat de apropierea nepermis de mare sau îndelungată este semnificativ.

Mai multe informaţii despre acvila de munte aflati din linkul de mai jos http://pasaridinromania.sor.ro/Acvila-de-munte

Imagine preluată de pe https://ro.wikipedia.org/wiki/Acvil%C4%83_de_munte

The golden eagle (Aquila chrysaetos) is a species of large eagle. It is sedentary, rarely leaving the nesting territory as an adult. Over time, the species has suffered a serious decline due to hunting (it was considered a threat to game species). A number of new pressures have emerged in recent decades, which can have a significant effect on the species, namely mountaineering / climbing and photography. Climbing trails are often located on rocks in nesting areas, which is very disturbing to the species, especially during the sensitive period of egg laying and hatching. Thus, in many cases the inconvenience caused by impermissibly large or prolonged approach is significant.

More information about the mountain eagle can be found at the link below https://en.wikipedia.org/wiki/Golden_eagle

Image taken from https://ro.wikipedia.org/wiki/Acvil%C4%83_de_munte

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *